Hus Hage Hytta Interiør Kattene og ellers det som opptar meg i hverdagen.

fredag 13. mars 2015

Kosthold

Hei på dere - det er liv i  meg. 
Har vært stille en stund men nå er det vår og forhåpentligvis litt mer blogging framover.
Har tatt opp plantene fra kjelleren og sådd blodbeger.
Men det er tidlig enda og mye snø hos meg.

Har så lyst til å dele at jeg har holdt på med kostholdsendring siden i høst.
Etter mange år med betennelser og smerter i kroppen, måtte jeg gjøre noe.
Resultatet er en kropp fri for smerter og 5 kg lettere.
Er stolt av meg selv som har klart det.
Og mannen min som også følger min diett er blitt frisk fra sine vondter og tilsammen har vi 
gått ned 12 kg. Ikke verst.

Laks med wook

Siden det er mye leddgikt og revmatisme i familien,
 så var jeg redd at jeg skulle bli krøpling.
Dietten min består nå kun av det som flakser og svømmer.
Middelhavsdietten som er ment for leddgikt og revmatisme/fibromyalgi.
Jeg spiser IKKE SVINEKJØTT da det er alt for mye svovel, histaminer og sutotoksiner i det kjøttet. Det er det man kaller grisegift, og det trigger betennelser.
En uskyldig skinkeskive på brødskiva skaper et smertehelvete 
i minst 3 dager for meg.
Men nå har jeg altså holdt meg på diett i 7 måneder 
og det er det beste som har hendt meg.
Nå kan jeg sprette ut av senga om morgenen uten å føle meg stiv og støl.

Svovelet i svinekjøttet gjør at kroppen din blir som en svamp, suger til seg vann.
Derfor mange sliter med vekta. Svovelet lagres i sener, bånd, muskler og brusk.
Det høye svovelinnholdet gjør at brusken blir myk og svak 
og derav revmatisme og leddgikt.

Visste du forresten at de som spiser svinekjøtt oftere får bihulebetennelse, halsbetennelse og lungebetennelse. Det er pga sutotoksiner, det er det som gir betennelse i kroppen.
Histaminene i svinekjøttet gir opphav til allergi, astma og magesår.

Det er veldig mange sykdommer man kan holde i sjakk ved å unngå å spise svin.
Jeg reagerer også på oksekjøtt og føler meg mer ugg i kroppen av dette.
Spiser ikke mat med syre i, og holder meg unna hvit mel og sukker.
Det er jo en kjent sak at de med leddgikt/revmatisme ikke tåler gluten, det er fordi 
de ofte sliter med magen og fordøyelsen.
De tror ofte at de har cøliaki, men det er gluten i hvetemelet de reagerer på.
Grovt brød og knekkebrød er et fint alternativ. 
Det er vel noe i det at man blir hva man spiser...
Man kan spise seg syk eller man kan spise seg frisk.

Thaisuppe

Jeg har blitt en racer på å lage god og eksotisk mat.
Poteter er blitt erstattet med grønnsaker.
Kan ikke si at jeg savner verken kjøttkaker, pølser eller ribbe.

Akkurat nå gleder jeg meg til en ny vår og sommer med ny kropp full av energi.
Kanskje hagearbeidet blir ekstra kos i år.

Deler oppskriften på min hjemmelagde Thaisuppe:

1,5 l vann
1 boks kokosmelk
3-4 hønsebuljong
Paprika pulver
Karri
4 vårløk
1 rødløk
1 rød paprika
2-3 store gulrøtter finsnittes
1 boks baby mais
1 boks ananas i biter   
(ananas avgifter kroppen så det er veldig sunt)
1 boks bambusskudd
presset saft av 1/2 lime
400 - 500 gr kyllingfilet som stekes i terninger og tilsettes til slutt
kokes ca 10 min 
En liten skvett fløte (kan fint sløyfes om du ikke tåler melk)
Jeg smaker til med krydderet, ønskes litt sterkere suppe kan chili tilsettes
Litt potetmel eller maisenna til jevning

Bon appetit

Håper at dette innlegget inspirerer noen til å prøve.
Men det kreves tålmodighet da det tar tid før 'grisegifta' går ut av kroppen.
Og man må være totalt avholds, nytter ikke å spise bare litt..
Inntak av svinekjøtt 1 gang pr uke eller 14 dag er nok
til å holde smertene gående.
Det gikk ca 1 mnd før jeg merket endringene på kroppen min.



Sliter du med helsa så les dette:

http://www.bechen.no/artikler/svin.php

http://www.revmatiker.no/Trening+og+Kosthold/kosthold/middelhavskost


Ønsker alle en fin vår - så sees vi plutselig igjen :)




2 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg prøvde Thai suppa di i går, og den var kjempegod. Også så superenkel! Har du flere oppskrifter å dele??

    Jeg er selv plaget med leddsmerter, og er til utredning for Revmatisme. Men, jeg har lenge skjønt at det beste er å ta egne grep. Har ikke helt akseptert min tilstand, i hvertfall ikke før jeg har gjort en skikkelig innsats selv når det gjelder kosthold. Har bare litt vanskelig for å motivere meg til "kutte ut alt" uten dokumenterte/bekreftede resultater.
    Men, nå har jeg lest flere motiverende innlegg på nett, skrevet av/om folk med tilsvarende smerter/sykdom, og deres solskinnshistorier, og det har motivert meg veldig, kjenner jeg.

    Anbefaler du å kjøpe en Middelhavsdiett-kokebok? Er det f.eks. FEdon-kost?
    Eller vet du om noen gode tips om sider her på nettet?

    Jeg er i hverfall i gang med omlegging av kosten, og krysser fingrene!

    Anette

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Så hyggelig at du likte Thaisuppa. Den er veldig god og enkel/rask å lage. Jeg tror at mange sykdommer oppstår pga ubalanse i tarmsystemet. Derfor har jeg tro på at man kan spise seg frisk. Jeg for min del, prøver å unngå mat som produserer syre. Middelhavsdietten er fin som utgangspunkt, også kan man prøve seg litt fram. Anbefaler også Berit Nordstrand sine dietter. Hun er både på Facebook og Instagram. Jeg tåler ikke melk, hvitt mel og sukker noe særlig, også spiser jeg lite kjøtt, holder meg til kylling, kalkun og fisk. Tåler fisk best. Svinekjøtt kan jeg ikke finne på å putte i meg for da kommer syra i kroppen umiddelbart. Har også hørt at noen med revmatisme blir bedre med lavkarbodietten. Har også tro på mest mulig økologisk mat. Det er tilsatt altfor mye E-stoffer i dagens mat, i tillegg til mye sprøytemidler. Skremmende.
      Jeg har oppskrift på noen veldig gode brød uten mel, som jeg kan sende deg. Send meg en mail så svarer jeg deg.
      annemasveen@gmail.com Mvh Anne

      Slett