Hus Hage Hytta Interiør Kattene og ellers det som opptar meg i hverdagen.

torsdag 24. oktober 2013

Litt humor...

Min kjære kollega Gunn kom over denne lille historien om kua på FB i dag
må si vi fikk oss en god latter...
(skrevet av en elev fra en barneskole i Oslo)

Kua er et husdyr. Men den kommer også utenfor huset. Og den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø. Men det bestemmer den ikke selv.

Kua har syv sider.... Den øverste siden - Den nederste siden - Den forreste siden - Den bakerste siden - Den andre siden - Og den innvendige siden.

På den fremste siden sitter hodet. Og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på. Hornene er av horn og er bare til pynt. De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene.

Kua har to hull foran i hodet. De kalles ku-øyer. Kuas munn kalles mule. Det er nok fordi den sier muuhh.

På den bakerste delen sitter halen. Den brukes til å jage vekk fluer med, så de ikke faller ned i melka og drukner.

På den øverste siden - og den ene siden - og den andre siden er det kun hår. Det heter ku-hår og har alltid samme farge som kua. Fargen til kua heter kulør.

Den nederste siden er den viktigste for der henger melka. Og når budeia åpner kranene renner melka ut. Når det tordner blir melka sur. Men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå.

Kua har fire ben.... De heter ku-ben. De kan også brukes til å trekke ut spiker med. Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger.

De fete kuene lager helmelk,  og når kua har dårlig mage lager den ost. I osten er det hull, men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.

Kua har god luktesans...... Vi kan lukte den på lang avstand.

Kuas valper heter kalver. Kalvens far heter okse, og det gjør kuas mann også. Oksen  lager ikke melk og er derfor ikke et pattedyr. 
Den som kommer og henter kua når den blir gammel heter ku-fanger. Den sitter ofte foran på biler. Så blir kua slaktet. Man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken. Kuas fire ben blir sendt til snekkeren. Det kalles gjenbruk.

Som man kan se er kua et nyttig dyr. Og derfor liker jeg kua veldig godt.

Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende.Snart freddan :) klem :)


1 kommentar:

  1. Nå fikk jeg meg en laaaang latter! Tusen takk!
    Vennlig hilsen Eli Johannessen.

    SvarSlett